CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN “İNŞALLAH YENİ DÖNEM RİZE’DE TÜM SIKINTILARIN AŞILDIĞI BİR DÖNEM OLUR

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Rize İl Başkanlığı İl Danışma Meclis toplantısına telefonla bağlantı gerçekleştirerek; “İnşallah yeni dönem Rize’de tüm sıkıntıların aşıldığı bir dönem olur. Artık aynı..

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN “İNŞALLAH YENİ DÖNEM RİZE’DE TÜM SIKINTILARIN AŞILDIĞI BİR DÖNEM OLUR
Son Güncelleme: Whatsapp

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Rize İl Başkanlığı İl Danışma Meclis toplantısına telefonla bağlantı gerçekleştirerek; “İnşallah yeni dönem Rize’de tüm sıkıntıların aşıldığı bir dönem olur. Artık aynı yanlışları Rize’de yaşamak istemiyoruz. İnanıyorum ki Rize teşkilatımız eksiklerini süratle giderir ve geleceğe yönelik inşallah bir toparlanma sürecinin içerisine Allah’ın izniyle girer” dedi.

AK Parti Rize İl Başkanlığı İl Danışma Meclis toplantısı Kültürpark Altın Salonda icra edildi.

Toplantıya AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir Teşkilat Başkan Yardımcısı Milletvekili Muhammed Avcı,26. ve 27. Dönem Trabzon Milletvekili,İl Koordinatörü Av. Salih Cora, İl Başkanı Yılmaz Katmer, Milletvekili Av. Harun Mertoğlu,İl Kadın Kolu Başkanı Nuran Alim, İl Gençlik Kolu Başkanı Arif Berber, Üç Kademe İl Yöneticileri, Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Genel Meclis Başkanı Ali İmran Büyük, önceki dönem Kadın Kolu Başkanı Sema Yağcıtekin, İlçe Başkanları, İlçe, Belde Belediye Başkanları, önceki dönem yöneticileri, İl Genel, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda teşkilat mensubu katılım sağladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “İnanıyorum ki Rize teşkilatımız eksiklerini süratle giderir”

Programda AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla bağlantı gerçekleştirerek; “İnşallah yeni dönem Rize’de tüm sıkıntıların aşıldığı bir dönem olur. Artık aynı yanlışları Rize’de yaşamak istemiyoruz. İnanıyorum ki Rize teşkilatımız eksiklerini süratle giderir ve geleceğe yönelik inşallah bir toparlanma sürecinin içerisine Allah’ın izniyle girer. Bu konuda ben Rize teşkilatımıza güveniyorum. Şu anda Erkan Bey’in orada oluşuyla birlikte aynı zamanda da orada şuan itibariyle yeni İl Başkanımız ve oluşan yönetimler Rize farklı bir geleceğin adımlarını atar. ” dedi.

İl Başkanı Katmer “Vatandaşımızla kucaklaşma, helalleşme zamanı”

Danışma Toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Yılmaz Katmer atandığı günden bugüne yapmış olduğu çalışmaları değerlendirerek; “ AK Parti Rize’de sineyi millete dönüyor. Rize’den Kuvayi milliye hareketini başlattık. Artık vatandaşımızla kucaklaşma, helalleşme zamanı. Bizim vatandaşımız hizmetlerimizden memnun. Allah’a hamdolsun Cumhurbaşkanımız sayesinde Rize’de yatırım alanında eksik kalan bir şey yok. Görmüş olduğumuz eksiklik vatandaşımızla aramızda oluşan duvardı. Bu davarı yapmış olduğumuz çalışmalarla yıkıyoruz. Buzları eritiyoruz. Oluşturduğumuz WhatsApp hattımızla 8500 kişi tarafımıza ulaşıp, taleplerini, isteklerini iletiyor. En geç üç gün içerisinde talebine göre dönüş sağlıyoruz. Bazen daha erken. Bunun dışında İl Başkanlığımızda her Perşembe günü başlangıçta 700 kişi ile görüşerek yaptığımız halk günlerine vatandaşımız çok ilgi gösteriyor. Her hafta katlanarak artıyor. Bununla da yetinmiyoruz. Bunu İlçe ve belde teşkilatlarımızla da eş zamanlı yapmayı planlıyoruz. Artık vatandaşımız bilecek ki her Perşembe günü parti binalarına gittiğimde beni sevgiyle karşılayarak, taleplerimi dinleyecek yetkililere ulaşacağım. Bununla kalmıyoruz Rize’de vefat eden tüm vatandaşlarımızın yakınlarına baş sağlığı araması gerçekleştiriyorum. 300’ü geçti mükemmel bir diyalog oluyor. Telefonumu kaydetmelerini söylüyorum 24 saat emirlerinde olduğumu iletiyorum. Vatandaşımızla aramızdaki bağı kuvvetlendiriyorum. Rize’de bir güneş doğdu. Bu güneş devam eden kongrelerde ilçelerde beldelerde de doğacaktır. Bu can bu bedende olduğu sürece bu hakla bütünleşmeyi gittikçe artıracağız. Niyet hayır, akıbet hayır. Bu başlangıç fişeğinin rekorları artırabilecek bir oya dönüşmesini  temenni ediyorum” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir “Rize illerden bir il değil, burası Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi”

Genel Başkan Yardımcısı Kandemir danışma toplantısında yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi ; “İl başkanımızın konuşmasından meselelere bakış açısından samimiyetinden içtenliğinden Rize’de bambaşka bir hava eseceğini görmüş oldum Tam da bizim aradığımız istediğimiz beklediğimiz şey bu.  Bir yandan başkanımız meselelerle yüzleşmeyi bir yandan şeffaf olmayı kardeşlik çağrısı yaparken de gelin bunu hep beraber yapalım diyerek birliğin beraberliğin altını çiziyor. Arzu ettiğimiz beklediğimiz istediğimiz şey bu. Rize illerden bir il değil, burası Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi. Recep Tayyip Erdoğan sadece bu ülkenin değil insanlık tarihinin gördüğü en büyük liderlerden biridir.” dedi.

Erkan Kandemir “Türkiye Yüzyılında bambaşka yepyeni ve iddialı bir sürece yelken açıyoruz”

Erkan Kandemir ;“Recep Tayyip Erdoğan bir çağ açtı. Türkiye’de önümüzdeki süreçte Türkiye Yüzyılında bambaşka yepyeni ve iddialı bir sürece yelken açıyoruz. Türkiye yüzyılı derken Türkiye’yi merkeze aldığınız yepyeni bir heyecandan ve ufuktan bahsediyoruz. Gündelik meselelere takılıp, asla gözümüzü diktiğimiz ufuktan geri durmayacağız. Bu parti, bu lider nice sınavlardan geçti. Büyüklerimizin bir sözü var ‘insan neyin peşinden giderse zamanla ona dönüşür’ derler. Bu hareket neyin peşinden gidiyorsa işte ona dönüştü. Bu milletin dertleriyle sıkıntılarıyla yoğruldu. Bu millet bu partinin tabelâsını astı ve şimdi bu millet bir şahlanışın dirilişi eşiğinde sadece Misak-ı milli değil, tüm dünyaya bir vicdan dersi, tüm dünyaya adalet çağrısı, tüm dünyaya yeni bir siyaset modelini vaat ediyor.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Kandemir  “AK Parti Allah’ın izniyle ilk seçimlerde Türkiye’nin birinci partisi olacak”

Genel Başkan Yardımcısı Kandemir  sözlerine şu şekilde devam etti ; “Recep Tayyip Erdoğan bu memleketin evladı ve Rize’nin kültürüyle demlenmiş bir lider. 80 vilayet ayrı bir sorumluluk taşır. Recep  Tayyip Erdoğan Erdoğan’la siyaset yapılan 81. vilayeti Rize ise Genel Başkanın memleketi işte orada siyaset yapmak bambaşka bir sorumluluk. Her şey kolay değil önümüzde zorluklarımız  var. Zor zamanlardan gelmiş siyasetçileriz, böyle bir milletiz. Evelallah Türkiye’yi bambaşka bir ülke yapacağız, AK Parti Allah’ın izniyle ilk seçimlerde Türkiye’nin birinci partisi olacak. Genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Allah’ın izniyle inşallah bu defa ikinci tura kalmadan, birinci turda büyük bir çoğunlukla bir kere daha bu milletin önüne düşecek, hizmet kervanına yeni hizmetler ekleyecek ve Türkiye’yi Türkiye Yüzyılında bambaşka bir limana taşıyacağız. Yeter ki  AK Parti teşkilatları el ele veren, kol kola giren, sırt sırta olan arkadaşlarımız aralarına nifak tohumları ekmesinler. Yeter ki bizim arkadaşlarımız acaba ama demesinler yeter ki bizim arkadaşlarımız inançlarında gevşemesinler. Yeter ki bizim arkadaşlığımız bugüne kadar bize vefa gösteren bize her defasında huzuruna çıktığımızda yakamıza rozeti takarak, biz sizlere güveniyoruz diyen milletimize bizlerde daha fazla kulak verelim onlarla daha fazla beraber olalım. Biz milletimizin hakkını ödeyemeyiz. Milletimiz bizim başımızın tacı. Kızıyorsa ve sitem ediyorsa  başımızın tacı. Biz kendimize bakacağız ve kendimizi düzelteceğiz” dedi

Genel Başkan Yardımcısı Kandemir  konuşmasını şu sözleriyle tamamladı ; “İnanıyorum ki Rize üzerine düşeni yapacak ve inşallah Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’den örnek bir model ortaya koyacağız ki teşkilatcılık manasında tüm Türkiye örnek verdiğimiz çalışmalarla parmakla gösterilecek işler yapacağız”dedi.

Milletvekili Muhammed Avcı  “Rize Şehir hastanesi projesi hiçbir şekilde aksamadan devam ediyor”

Milletvekili Muhammed Avcı  Rize’deki yatırımlar konusunda değerlendirmelerde bulunarak ;“Şehir hastanemiz son süratle devam ediyor yani bu kadar esasında sıkı para politikasının uygulandığı ve ekonomik olarak belli başlı problemlerimizin olduğu bir dönemde Türkiye’nin en büyük yatırımlarından bir tanesi olan Rize Şehir hastanesi projesi hiçbir şekilde aksamadan devam ediyor. Sadece şu anda yerin altına 21.000 tane kazık çakılıyor . Dolayısıyla çok önemli bir yatırımı Rize’deki bütün vatandaşlarımızın hizmetine en kısa zamanda sunabilme gayreti içerisindeyiz inşallah. Diğer taraftan lojistik merkezimiz son sürat devam ediyor, hiçbir şekilde aksamamız yok gittikçe de daha fazla hızlanıyoruz. Hatta limanı biraz daha büyütüyoruz çizdiğimiz projede. Türkiye’de dört tane büyük liman var. Bunlardan bir tanesi Mersin’de, bir tanesi İzmir’de, bir tanesi Batı Karadeniz’de  Filyos’ta. Doğu Karadeniz’de yapılacak olan liman İyidere lojistik merkezimiz olarak inşallah hizmete geçecek ve bu limanla birlikte Rize’de ticaretin yönünün değişeceğini, bölgede ticaretin yönünün değişeceğini düşünüyoruz ve bununla ilgili de adımlar atıyoruz. Hep beraber el ele vererek, mücadele vererek ortaya koyduğumuz bu projeler sayesinde inşallah bugün hem Samsun Sarp hızlı trene çalışıyoruz. Hem de İyidere Aşkale hızlı trenine çalışıyoruz. Rize’yi hızlı tren ağlarıyla da donatmış olacağız.

Milletvekili Avcı “Enerji Bakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçelere dahil kaynaklarımız şu anda tek tek çıkıyor”

Çay alımları ve doğalgaz çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan  Milletvekili Avcı “İkinci sürgünde kısmen yaşadığımız bazı problemler var ve üçüncü sürgünde İl Başkanımız ve milletvekilimizle aldığımız tedbirler var. İyi bir üçüncü sürgün geçirdiğimizi düşünüyorum çok fazla problem yaşamadık. İkinci sürgünden kaynaklanan o hatanın telafisi ile ilgili de almamız gereken bütün tedbirleri alarak vatandaşımızın en rahat şekilde çayını satabilmesini sağlamış olduk. Diğer taraftan bu sene doğal gaz yatırımlarımız çok sınırlı olacaktı belki de hiç olmayacaktı Enerji Bakanımız Rize’ye geldiğinde biz İl Başkanımız, Milletvekillerimizle kendisiyle bir görüşme yaptık. Belediye Başkanımız da vardı. Neredeyse 0 metre doğal gaz hattı olabilecekken Enerji Bakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçelere dahil kaynaklarımız şu anda tek tek çıkıyor ve onayları geliyor. En kısa zamanda inşallah doğal gaz hatları ile ilgili çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz. ”dedi.

Milletvekili Avcı “İçme suyu problemlerini inşallah ortadan kaldıracağız”

Köylerdeki içme suyu problemlerine değinen Milletvekili Avcı; “Diğer taraftan köylerimizde içme suyu problemlerimiz var. Murat Kurum Bakanımız Rize’ye geldiğinde konuyu onunla görüştük. İl Özel İdaremizin bütçesi bu konuda yeterli değil. Sayın Bakanımızın da destekleriyle Köylerimizdeki içme suyu problemini ortadan kaldırabilmek için İl Genel Meclis Başkanımızla beraber çalışıyoruz. Bir kısmına başladık bir kısmının da en kısa zamanda ihalelerini gerçekleştirip, içme suyu problemlerini inşallah ortadan kaldıracağız.” dedi.

Milletvekili Av.Harun Mertoğlu; İl danışma meclisleri parti içi muhasebenin yapıldığı yerlerdir”

Milletvekili Av. Harun Mertoğlu “Dava ve yol arkadaşlığı kavramı AK Parti’nin Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımızın çok sık kullandığı bir cümle. Hatta zaman zaman da Allah bana sizler gibi dava ve yol arkadaşı nasip ettiği için binlerce kez hamdolsun diye bizlere karşı hitapları oluyor ama biz de buna karşılık diyoruz ki bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider başımızda olduğu ne kadar hamd etsek azdır diyorum. Allah onu başımızdan eksik etmesin. İl danışma meclisleri parti içi muhasebenin yapıldığı yerlerdir. Yapılan çalışmalar müzakere edilir kol kol kırılır, gen içinde kalır mantığı içerisinde burada her şey söylenir. Dışarıda birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle hizmet için vatandaşımız için çalışmaya devam edeceğiz.”dedi

Milletvekili Mertoğlu “Biz 23 yılda onlarca kez şampiyon olduk biz hiçbir zaman bu şekilde böbürlenmedik”

23 yıldır AK Partinin  iktidarda ve de her seferinde birinci parti olarak şampiyonluğu üstlendiğini belirten Milletvekili Mertoğlu “ Geçen Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultayı vardı. Arka fonda ülkenin birinci Partisi yazıyordu. Biz 23 yılda onlarca kez şampiyon olduk biz hiçbir zaman bu şekilde böbürlenmedik. Millete tepeden bakmadık. Aslında CHP’nin millete tepeden baktığının bir göstergesi de en son yapmış olduğu kurultaydır. Biz bu ülkenin birinci parti partisiyiz diyor. Aslında Özgür Özel  demiştir ki “Biz birinci parti olduk ama burada AK Parti’nin oyları var. MHP’nin oyları var. Diğer kesimlerin oyları var emanet oylarımız var. Bu birinciliği aslında birebir üstlenmiş de değil ama maalesef vatandaşımızın yerel seçimdeki kısmen bir tercihi bütün Türkiye’de merkezi hükumette de iktidar olmuşcasına lanse edilmesini vatandaşımızın takdirine bırakıyorum.”dedi.

Programda Belediye Başkanı Rahmi Metin,İl Genel Meclis Başkanı Ali İmran Büyük ve İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete yaptıkları çalışmalar ve yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu

Toplantıda önceki dönem İl Kadın kolları Başkanı Sema Yağcıtekin ve görevi devredecek olan İl Gençlik Kolları Başkanı Arif Berber’e bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalardan dolayı plaket takdim edildi.

Toplantı sunumların müzakeresi ile son buldu.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.