Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çay kansere düşman mı?

Çayın faydaları saymakla bitmiyor. Yapılan araştırmalarda gerek siyah çay gerekse

Çayın faydaları saymakla bitmiyor. Yapılan araştırmalarda gerek siyah çay gerekse yeşil çayın kanser riskini azalttığı belirtiliyor. Hatta her gün 2 fincan yeşil çay tüketmenin kanser riskini azaltmakla kaldığı, damar tıkanıklığı gibi sorunlara karşı da etkili olduğu ortaya çıktı.

cay bahce
Prof. Dr. Osman Mütfüoğlu siyah ve yeşil çayın mucizevi faydalarını anlattı, önemli tavsiyelerde bulundu.
Bizim geleneksel içeceğimiz siyah çay da, daha yaygın tüketilen yeşil çay da güçlü birer “antikanser kalkan” olarak kabul ediliyor.

Çaydaki bu mucize faydanın da yapısındaki “KATEŞİN ZENGİNLİĞİ”nden kaynaklandığı biliniyor.
Çay “kateşinler” olarak bilinen antioksidanlardan özellikle de “epigalokateşinler”den çok zengin bir içecek.
Elimizde çayın sağlık gücünü doğrulayan binlerce bilimsel kanıt zaten var.

CAY icme
Bu kanıtlardan biri de University of Maryland Medical Center’da yapılan bir çalışma.
O çalışmaya göre, “her gün 2 fincan yeşil çay tüketmek” sadece kanser riskimizi azaltmakla kalmıyor, bizi damar tıkanıklığından, pıhtılaşma bozukluğundan, bellek zayıflamasından da koruyabiliyor.
Tavsiyemiz şu: Çaydaki kateşinler bedende hızla parçalanıp, etkinliği 2 saatten uzun sürmeyen doğal moleküller.
Ayrıca kateşin zenginliğinin maksimuma ulaştığı süreç çaylar taze iken daha da fazla ve güçlü.

yesil cay 1
Bu nedenle “Çaylar taze!” sloganına kulak vermekte ve çay tüketimini “gün içine yaymak”ta fayda var.