2. Dünya savaşı yıllarında Rize ve bölgenin en önemli Ekonomik geçim kaynağı olan ve bir çok evde üretilen, bundan dolayı İsmini Kendirʹden alan, Kendirli Beldesinde( eski ismi Ğoloz) 1950 yıllarında..
2. Dünya savaşı yıllarında Rize ve bölgenin en önemli Ekonomik geçim kaynağı olan ve bir çok evde üretilen, bundan dolayı İsmini Kendirʹden alan, Kendirli Beldesinde( eski ismi Ğoloz) 1950 yıllarında merhum Salih Köseoğluʹnun annesi tarafından evde feretiko makinesinde işlenen peşkir ve havlular günümüze kadar sağlam bir şekilde ihtişamını korudu.
Son zamanlarda 19 İl ve Rizeʹninʹde içinde olduğu Türkiyeʹde Kenevir üretiminin gündem geldiği bir ortamda, gözler 1950 yılarında ismini kendirʹden alan Kendirli Beldesine çevrildi.
O yıllarda bir çok evde olduğu gibi merhum Salih Köseoğluʹnunda eski evlerinde anne ve halası tarafından Feretiko makinesinde üretilen peşkir havlular, günümüze kadar saklanarak hiç bir özelliğini kaybetmediler.
Bu tarihi dokumaları anne yadigarı peşkir,iplik ve havluyu merhum Salih köseoğlu yarım asırdan beri saklayarak Kendirli Beldesinin Ekonomik kültürel tarihine ışık tuttu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son zamanlarda Kenevir üretimine verdiği desteği biliyoruz .
Başta Sakarya olmak üzere bazı pilot illerde deneme üretimleri devam ediyor
Umarız gündeme gelen bu kenevir açılımının yakın bir zamanda ismini Kendir’den alan Kendirli beldemizde ‘de Devlet kontrolünde tekrar kenevir üretimine geçilerek bu mucize bitkinin ekonomik faydalarından bölge halkı onarak tekrar yararlanmak
Haber:Osman Köseoğlu
aktuel53