‘Minik Çiftçiler Serası’ yeni çiftçiler yetiştirecek.. Öğrencilerin toprakla buluşmasını sağlamak ve çiftçiliği sevdirmek amacıyla Rize Şehit Nedim Çalık İlk/Ortaokulu bahçesinde ‘Minik Çiftçiler Serası’ açıldı. HABER:ARZU ERBAŞ Rize Şehit Nedim Çalık..
‘Minik Çiftçiler Serası’ yeni çiftçiler yetiştirecek..
Öğrencilerin toprakla buluşmasını sağlamak ve çiftçiliği sevdirmek amacıyla Rize Şehit Nedim Çalık İlk/Ortaokulu bahçesinde ‘Minik Çiftçiler Serası’ açıldı.
HABER:ARZU ERBAŞ
Rize Şehit Nedim Çalık İlk/Ortaokulu öğrencilerini toprakla buluşturmak için okul bahçesinde sera hazırladı. Sebze ekim ve bakımını öğrencilerin yapacağı ‘Minik Çiftçiler Serası’ düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’nin yanı sıra Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara, Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Aslan ile davetliler ve öğrenciler katıldı. Ata tohumları ile üretim hedeflenen 20 metrekarelik ‘Minik Çiftçiler Serası’nda öğrenciler sosyal bilgiler dersi kapsamında toprakla buluşacak.
“ÖĞRENCİLERİMİZİ TOPRAKLA BULŞTURACAĞIZ”
Rize Şehit Nedim Çalık İlk/Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Mükerrem Sandalcı seranın öğrencilerin öğrenme sürecine önemli katkı sunacağını belirterek “Öncelikle sosyal bilgiler dersi kapsamında üretim tüketim dağıtım ünitesi içerisinde çocukların çeşitli sebze tohum ve fidanlarını toprakla buluşturmalarını, dikimden, bakım ve hasat sürecine kadar olan aşamaları bilgi kısmından uygulama kısmına geçirerek, öğrenmeyi yaparak, yaşayarak keyifli hâle getirmeyi ve bu süreçte sorumluluk duygularının gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Çocuklarımızın toprakla uğraşarak stres atmalarını, işbirliği içerisinde yardımlaşma ve dayanışmayla tarımsal faaliyetlerin nasıl gerçekleştirildiğini deneyimlemelerini sağlamak hedeflerimiz arasında” dedi.
‘GELECEĞİN ZİHNİ DERİNLERİNİ YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ’
Serada ata tohumu ile üretim yapılacağını vurgulayan Sosyal Bilgiler öğretmeni Mükerrem Sandalcı “Ata tohumlarının sera içerisinde ekim ve dikimini yaparak geleceğe aktarmak, üretilen ürünlerin tohumlarından bir mini tohum müzesi oluşturarak bu tohumları yaşatmak amaçlarımız arasında. Nöbetleşe tarım, damla sulama sistemleri, suni ve doğal gübreleme yöntemleri gibi tarımın temel bileşenlerini yine uygulamada öğrenilmesini sağlamak başka bir hedefimiz oluyor. Süreçte uzun vadeli çeşitli meyve sebze fidanları yetiştirerek, kendi oluşturdukları dijital ortamlarda bunların satışını sağlayarak kendi harçlıklarını çıkarmaları da uzun vadeli hedeflerimiz arasında. Ve tüm öğrenci ve öğretmenlerimize istedikleri ekim dikim faaliyetlerini belirledikleri planlar çerçevesinde gerçekleştirebilecek uygulama alanı sağlamaktı. Kendi yetiştirdikleri ürünleri tüketerek doğal beslenmenin bilincine olan bireyleri topluma katabilmek, geleceğin Zihni Derinlerine yol göstermek, yetiştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.