Çaykur Samsun Bölge Müdürlüğünün Maduriyetine Kim Dur Diyecek ?

Çaykur tarafından, 1988 yılında ,Büyükşehir Belediyesi olmadığı için Belde statüsünde olan Kutlukent Beldesi sınırları içerisinde yer alan Kirazlık Mahallesi Sahilinde bulunan arazi satın alınmış ve Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop..

Son Güncelleme: Whatsapp

Çaykur tarafından, 1988 yılında ,Büyükşehir Belediyesi olmadığı için Belde statüsünde olan Kutlukent Beldesi sınırları içerisinde yer alan Kirazlık Mahallesi Sahilinde bulunan arazi satın alınmış ve Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop ve Tokat illerindeki bayilere hizmet vermesi için paketli çay depoları yapılarak Pazarlama Bölge Müdürlüğü kurulmuştur.

O yıllarda Ordu-Samsun Karayolundan Bölge Müdürlüğüne araç girişleri rahatlıkla yapılabilmekte iken ilerleyen yıllarda Samsun’un da tıpkı Türkiye’nin diğer tüm şehirleri gibi gelişmesi ile Bölge Müdürlüğü civarı siteler, depolar, mobilya mağazaları ve dükkanlarla kapanmış ve Bölge Müdürlüğüne ulaşım yapılması oldukça güç olmaya başlamıştır.

2019 yılında TCDD tarafından Tekkeköy İlçesinde bulunan Yeşilyurt Limanına yük taşımacılığı için tren seferleri başlaması ile birlikte Ordu-Samsun Karayolu yan yoldan Samsun Çaykur Pazarlama Bölge Müdürlüğüne giriş Demiryolları tarafından tamamen kapatılmıştır.

Bu tarihten itibaren Rize’den Paketli Kuru Çay yüklü kamyonlar ve tırlar Samsun Çaykur Pazarlama Bölge Müdürlüğüne ulaşımda büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Navigasyonda bile Bölge Müdürlüğü sahil yolunun belli olmaması nedeniyle kamyon ve tırlar çoğu zaman tren yolunun kenarına kadar gelip Bölge Müdürlüğüne ulaşamamaktadır. Ancak telefonla irtibat kurulup yol tarifiyle Samsun Örnek Sanayi Sitesi içerisinden sahile doğru gidilip, ÇAYKUR Samsun Pazarlama Bölge Müdürlüğüne ulaşım sağlanmaktadır.

çaykur samsun bölge

Bununla birlikte sahil yolunun yıllardır asfaltlanmamış olması nedeniyle Bölge Müdürlüğüne ait İdari Bina, Depolar, Sosyal Tesisler ve Lojmanlar yaz aylarında çok yoğun toz bulutu içerisinde kalmaktadır.

Bu konuda Samsun Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmelerde sahil yolunun 2021 yatırım planına göre asfaltlanacağı bildirilmiş ancak 2022 yılı Mayıs ayının da ortalarına gelinmesine rağmen hala bir asfaltlamaya yönelik çalışma yapılmamıştır.

Sonuç itibariyle bir gıda ürünü depolanan Samsun Çaykur Pazarlama Bölge Müdürlüğünün aşırı toz ile ilgili bu konudaki mağduriyetine kim dur diyecek!..

2023 Vizyonun girdiğimiz  bugünlerde,Karadeniz Bölgesinin ekonomik ana üssü,dolaylı olarak 3 milyon insanın geçimini sağladığı ÇAYKUR’a ait bölge müdürlüğünün,Samsun Büyük Şehir Belediyesi tarafından bu sorunların giderilmemesi büyük bir skandaldır! Bir Gıda bölge müdürlüğünün bu şekide toz duman içerisinde bırakılması kabul edilemez! Bu işin takipçişi olacağız

aktuel53

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.