RİZE’DE SANAYİİ ESNAFI ÇIRAK BULAMIYOR ÇIRAKLIK İÇİN MESLEK LİSELERİ ÖN PLANDA OLMALI

İSMET KÖSOĞLU RİZE-Rize Sanayi Sitesinde mesleği yürütecek çırak yetişmediğini söyleyen işyeri sahipleri önümüzdeki yıllarda çok zorluklar yaşayacağız diyerek sıkıntılarını dile getirdi. Rize merkez Engindere’de bulunan Rize’nin en büyük ve eski..

RİZE’DE SANAYİİ ESNAFI ÇIRAK BULAMIYOR ÇIRAKLIK İÇİN MESLEK LİSELERİ ÖN PLANDA OLMALI
Son Güncelleme: Whatsapp

İSMET KÖSOĞLU
RİZE-Rize Sanayi Sitesinde mesleği yürütecek çırak yetişmediğini söyleyen işyeri sahipleri önümüzdeki yıllarda çok zorluklar yaşayacağız diyerek sıkıntılarını dile getirdi.
Rize merkez Engindere’de bulunan Rize’nin en büyük ve eski sanayi sitesindeki işyerlerinde çalışacak çırak bulunamıyor. Çırak yetiştirme için Meslek Liseleriyle bağlantılı olunması gerektiğini söyleyen esnaflardan Muammer Telci’’ işyerinde atölyelerde çıraklık edecek eleman bulmakta zorlanıyoruz. Herkes masa başında iş istiyor. Sanayide kirli işlerde çalışılmaz diye kimse küçük yaşta çırak olmak istemiyor. Bugünkü burada çalışan bütün ustalar ve işyeri sahipleri bu işyerlerinde çırak olarak işe başladı. Zamanla işi öğrenenlerin venlerin hemen hepsi usta olarak kendi atölyelerini, işyerlerini açmıştır. Meslek Liselerimiz sanayide çalışacak çıraklara önem vermeli. Lise mezunlarından çırak olmaz. Çocuk yaşta çıraklığa başlanarak iş ve meslek öğrenilir’’ dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.