AKP’nin HDP’ye yaptığı ziyaret için, “gitmemek abes” diyen AKP’li Mehmet Ali Cevheri’den yeni açıklama geldi. Cevheri, çözüm süreci için “yeniden neden olmasın” dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AKP heyetinin..
AKP’nin HDP’ye yaptığı ziyaret için, “gitmemek abes” diyen AKP’li Mehmet Ali Cevheri’den yeni açıklama geldi. Cevheri, çözüm süreci için “yeniden neden olmasın” dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AKP heyetinin başörtüsü konusunda hazırlanacak anayasa değişikliği için MHP, CHP, HDP ve İYİ Parti gruplarını ziyaret etmiş, AKP’nin, her fırsatta “terör örgütüyle işbirliği” argümanı ile muhalefet partilerini hedef alması sonrası HDP’yi ziyaret etmesi tepkilere yol açmıştı.
AKP’li önemli isimler gelişmelere sert tepki gösterirken; AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, ”HDP’ye gidilmesi değil, gidilmemesi abestir. Meclis’te Grubu bulunan legal bir parti. ve Anayasa değişikliği için desteğine ihtiyacımız var” açıklamasında bulunmuştu.
CEVHERİ’DEN ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMASI
Sözleri sonrası eleştirilerin hedefi olan AKP’li Cevheri yeni bir açıklama yaptı.
Açıklamalarının arkasında olduğunu söyleyen AKP’li Cevheri, ”Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” yorumlarıyla ilgili ”Uzatılan bu eli HDP değerlendirirse, bu anayasa çalışmasına müspet manada destek verirse, neden olmasın?” ifadelerini kullandı.
”DİYALOGDAN YANAYIM”
Medyascope’dan Ferit Aslan’a konuşan AKP Şanlıurfa Milletvekili Cevheri, partisinin bir anayasa çalışma dolayısıyla Meclis’teki bütün grupları ziyaret ettiğini belirterek, “HDP grubunu da ziyaret ettiler. Bir anayasa çalışması olduğundan herkesin katkılarının sağlanması noktasında partimizin yapmış olduğu bir nezaket ziyaretiydi. Görüş alışveriş ve fikir teatisinde bulundular. Ben de partimin yapmış olduğu bu ziyarete destek verdim. Ben siyasette diyalogdan yanayım. Benim söylemek istediğim buydu.
Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş bir partidir ve Meclis’te grubu da vardır, belli bir oy potansiyeli de vardır. Partimin yaptığı doğrudur. Dolayısıyla bir anayasal değişikliğin, yapıldığı toplumun bütün kesimleri tarafından genel kabul görmesi ve desteklenmesi önemlidir. Çünkü bu normal bir kanun değil, anayasa çalışmasıdır. Bu bağlamda ben bir değerlendirmede bulundum” diye konuştu.