İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle
MECLİSTE RİZE VEKİLLERİ
Meclis Başkanı seçildikten sonra İhtisas Komisyonlarının belirlenmesi çalışması yapılmış.
Rize’den seçilen 2 AKP 1 CHP Milletvekili komisyonlarda görev aldı mı aldıysa hangi komisyonlarda görev almışlar,
hizmet takibi bakımından kamuoyunun bilmesinde fayda var.
Milletvekilleri komisyonlarda görev almazsa yapılacak yatırımlardan bihaber olur komisyona sonradan yatırım koymak için yaptırım gücüde az olur. Bunun eksikliğini çok yaşadık.
Rize’ye ve bölgemize en çok ihtiyacımız olacak Ulaştırma Bakanlığı komisyonunda eski Bakan var ki adeta gölge bakan gibi çalışacak.
AKP Trabzon Milletvekili ve eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bayındırlık İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olmuş ve aynı komisyonda, diğer Trabzon Milletvekillerinden 2 tanesi Vehbi Koç ve Yavuz Aydın bulunuyor ve Rize’den Vekil yok.
Plan ve bütçe komisyonu ile İmar ve Bayındırlık komisyonu en çok Yedi üyeden oluşur.
Komisyonlarda Rize vekilleri Muhammed Avcı, Harun Mertoğlu ve Tahsin Ocaklı niye yok. Yeterli mi değiller.
——-
İkizdere Vadisi Av’a açık mı?
18.kez yapılan İkizdere Dağ Horozu şenliği kuş severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
Yurdun birçok yerinden Akademisyen, Prof., emekli, tıp adamı ilgi göstererek bu sene yapılan Dağ Horozu gözlemesine katıldı ve Dağ Horozu görünce keyif aldılar.
Kuş Gözlemi konusunda Rize’nin değeri usta Rehber Birol Hatinoğlu dikkatli gözlemesi sonuç bölgede ilk kez görülen bir Kuş Cinsini kayıt altına alarak literatüre işletmesi ekolojik bölge bakımından önemli bir gelişmedir.
‘’Çekirge kamışçını Common Grasshopper Warbler / Locustella naevia ‘’Türün Türkiye de bulunuşu kuş gözlemcilerinin güzel bir çalışması olmuştur.
RİZE’DE 18. DAĞ HOROZU ETKİNLİĞİNDE, TÜRKİYE’DE İLK KEZ ÇEKİRGE KAMIŞÇI OBJEKTİFLERE YAKALANDI
Bunca özel ve ender kuşların bulunduğu Vadinin Yaban hayatı Geliştirme sahası olarak daha önce Avcılığa kapalı olan alanın 5 yıl kadar önce paralı bol avcıların rantı uğruna Ayı ve Geyik avına açılmasını anlamak zor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bu çalışma doğayı ve yaban hayatı koruyanlar tarafından yanlış bir uygulama olduğu vurgulandı.
Parayı basan zengin avcıların İkizdere Vadisinin özellikle Cimil ve Ovit Anzer vadisinde zevkleri uğruna Boz Ayı ve Çengel Boynuzlu Geyik avını yapması kabul edilemez.
Doğadaki yaban hayat zengin avcıların üç beş Doları için yok edilecek kadar ucuz değildir.
————-
Osmangazi köprüsü
Konuyu bilen bir dostum Osman Gazi köprüsü hakkında ilginç ve önemli not attı,
Detaylara bakınca, Köprünün Maliyeti: 1.400.000.000$
Geçiş Garantisi: 14.600.000 Yıl/Araç
Yıllık kazanç: 50×14.600.000=730.000.000$
Geri Amortisman: 23 Ay
2 Yılda kendini amorti eden ve Kalan 26 yılda 13 köprü daha yapılabilecek bir kazanç şekli yok. 13 Köprü fiyatına 1 Köprü yaptık.
Sanırım bu hesabı yapanların Matematik dersine beden hocası girmiş. Adamlar her iki yılda bir köprü parası alıyor. Dörtte biri geçenden, DÖRTTE üçü devletten. Bedava para kimseye nasip olmaz diyelim.
YORUMLAR